Blog

The Walking Death Cosplay Shoot

WalkingDeath-24

Hoe ik er precies achter kwam dat er een Walking Dead Cosplay Shoot gehouden werd weet ik niet meer. In ieder geval via facebook, dus vermoed via de fotografie groep zeeland. De Cosplay fotoshoot is gehouden op zondag 12 juli 2015. Het was de tweede keer dat dit georganiseerd werd en als ik de verhalen moet geloven, was de opkomst dit keer wat groter als de vorige keer. Er waren 14 karakters uit de serie aanwezig en ik geloof 12 zombies. Ik kan er een beetje naast zitten qua aantallen, maar zal niet veel schelen. Naast deze groep zombies en zombie killers waren er een aantal fotografen en zelfs een filmploeg.


In de ochtend werden de zombies onder begeleiding van Richard Nijboer omgeturned tot echte zombies. Hier was ik voor de rest niet bij, maar het eindresultaat mocht er wezen. Super zombies! Saskia, Sharon en ik zijn meegereden met Robin Smallegange en zijn direct naar de lokatie gegaan waar de cosplay shoot gehouden zou worden. Hierdoor was ik een uurtje eerder dan de zombies ter plaatse, waardoor ik ook van de lokatie nog aardig wat foto's heb kunnen nemen. De lokatie was een oude, verlaten steenfabriek bij Bergen op Zoom. Niet echt meer urbex te noemen, maar wel leuk om ook wat foto's van te maken om het sfeer plaatje compleet te maken.

Nadat de zombies gearriveerd waren ging het snel. Eerst wat bloed (nep uiteraard) verspreiden over de zombies en karakters. Vervolgens groepsfoto en daarna was het diverse scenes uitwerken. De middag vloog voorbij en werd afgesloten door de videocrew die nog diverse scenes wilde filmen.

Eenmaal thuis begon het foto uitzoek werk. Opzich was ik er snel uit welke foto's geschikt waren voor publicatie, maar toen kwam de volgende uitdaging: Een walking dead tintje geven aan de foto's. 

Dat bleek lastiger als dat ik dacht. Dan weer te flets, dan weer te donker, dan weer was het resultaat te korrelig en ga zo maar door. Echt een Walking Dead tintje zoeken, die én de sfeer goed weergeeft op een zombie manier én daarnaast de foto nog wel de foto laat zijn. Uiteindelijk heb ik een keuze gemaakt qua bewerkingen waarvan ik vond dat die er goed uit zag (anders was ik nu nog aan het bewerken geweest). Het is misschien nét niet in de sfeer en setting van de Walking Dead tv-serie, maar ik vond het ook belangrijk dat er nog wel wat te zien was op de foto's. Vandaar beetje zitten middelen qua dark-contrast en bewust sommige foto's wat meer en sommige foto's wat minder.


Afsluitend kan ik zeggen dat ik een super leuke dag gehad heb! Het was een nieuwe ervaring voor mij om zoiets te doen en dat is altijd even afwachten, maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik de volgende keer ook weer van de partij wil zijn!  Alle foto's van deze dag kan je hier zien: fotoalbum van de Walking Death CosPlay Shoot

Heavy Metal
Bezoekje aan een verlaten aardappelmeelfabriek

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 07 december 2022