Blog

Driekleur Challenger Zeeland 2014

tennis14-08

De Driekleur Challenger Zeeland werd al voor de 25ste keer gehouden. Althans, ze zeggen zelf: "In 2014 zal de Challenger zijn eerste vijfjarige lustrum vieren". Nu is een lustrum volgens mij 5 jaar. Het vijfjarige lustrum zou dan dus inhouden de 25ste keer, maar als ze bedoelen dat het juist de 5de keer is dat dit tournooi gehouden wordt, dan interpreteer ik het anders als bedoeld word ;-)


Spelers die aan challengers meedoen hebben gewoonlijk een positie op de wereldranglijst tussen de 100 en 500. Vraag me niet waar de deelnemers van het toernooi in Middelburg op de wereldranglijst staan. Ik weet wat dat betreft zo goed als niks van tennis.

In 2014 werd het tournooi gehouden van 26 juni t/m 6 juli. Ikzelf zag zaterdag ochtend 5 juli pas dat dit evenement hier om de hoek was. We hadden niks gepland deze dag en onze oudste zoon wilde ook wel eens tennis zien, dus daar gingen we. Uiteraard kwam ik weinig aan foto's toe deze zaterdag. Om echt bezig te zijn met fotografie moet je alleen op jacht. Echter de foto's die ik gemaakt heb die dag, deden me zondag weer gaan. Naar de vrouwenfinale om precies te zijn en dit keer zonder kinderen. De finale ging tussen Angelique van der Meet uit Nederland (hier uit de buurt zelfs) & Evgeniya Rodina uit Rusland.

Qua foto's was het vooral leuk om proberen gezichtsuitdrukkingen vast te leggen. De teleurstellingen, dehoogtepunten, de actie! Dit viel nog niet mee, want het zijn echt fracties van secondes en je moet er maar net klaar voor zitten. Ik heb qua foto's van de finale een selectie gemaakt van 19 foto's die je hier op Hobby Foto Zeeland terug kan zien. Klik hier om naar het foto album te gaan!

De finale is uiteindelijk gewonnen door Evgeniya Rodina. De dag erna las ik in de krant dat Angelique van der Meet niet meer op het tennisveld terug zal keren wegens een aanhoudende schouderblessure. De foto's van haar zijn dus actieshots van haar laatst gespeelde wedstrijd op een tournooi.

Meer informatie over de Driekleur Challenger Zeeland vind je op de website van dit evenement: www.challengerzeeland.nl

Fotoshoot Christina Engels
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 september 2022