Blog

Bezoekje aan een verlaten aardappelmeelfabriek

urbex-aardappel-09

Afgelopen zomer, om precies te zijn 22 augustus 2014, heb ik een bezoekje gepleegd aan een verlaten Aardappelmeel fabriek in Noord-Nederland. Ik was er alleen nog niet aan toegekomen om de foto's uit te zoeken. Ik werd weer herinnerd aan het feit dat ik hier geweest was, door mijn bezoekje vorige week aan een verlaten ziekenhuis in Zuid-Belgiƫ.


In Nederland werden vanaf halverwege de negentiende eeuw veelvuldig aardappelen omgezet tot aardappelzetmeel. Eind 19de eeuw/begin 20ste eeuw zijn er voor dit doel diverse fabrieken opgericht. De meeste in de provincies Groningen & Drenthe. Dit omdat de akkerbouw in deze provincies zich sterk op aardappelen richtte in die tijd.

De laatste fabriek is in 1916 gebouwd en voor 99% zekerheid is het deze fabriek die ik bezocht heb.

In 1981 is de productie van aardappelzetmeel gestopt in deze fabriek. Daarna zijn er nog diverse kleine bedrijfjes geweest die zich hebben gevestigd in deze fabriek, maar sinds 1999 staat het terrein eigenlijk compleet leeg. Sindsdien heeft de natuur weer vrijspel daar (en helaas ook de vele grafitti vandalen). 

Foto's van deze lokatie zien? Klik hier!

Tot slot:
Ik hanteer bij mijn urban exploring (urbex) altijd de stelregel: "Het enige dat je ter plaatste achterlaat zijn je voetafdrukken, het enige dat je meeneemt zijn de foto's die je maakt!"

The Walking Death Cosplay Shoot
Fotoshoot Christina Engels

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 09 augustus 2022